UnCommons:Tervetuloa

From UnCommons, a dumping ground for unfiles.
Jump to navigation Jump to search
Welcome page in other languages:

English | galego | 日本語 | Nederlands | português | suomi  | +/−

Mikä helvetin Uncyclomedia Commons?

Uncyclomedia Commons (suom. Epäsyklomediain Yhteisalueet) on mediajätemaa, jonka on luonut ja jota ilmaiseksi ylläpitää joukko idiootteja itsenäisiä vapaaehtoisia. Nimi "Uncyclomedia Commons" juontuu roskasäätiöstä nimeltä "Uncyclomedia", joka hallinnoi kaikkia Uncyclomedian projekteja. Nimen monikkomuoto viittaa siihen, että Commonsin sisältö on saatavilla kaikkien erikielisten Uncyclomedian projektien kesken. Se toimii siis keskuskaatopaikkana kaikille tekijänoikeusrikkomuksille vapaille kuville ympärileikatuista peniksistä, havaintomateriaalille Kamasutrasta, Teletappi-animaatioille, waretetuille kappaleille, Paris Hiltonin seksivideoille ja kaikelle muulle sellaiselle tuikihyödylliselle ryönälle, jota mikään muu projekti ei ole kontolleen halunnut.

Uncyclomedia Commons käyttää samaa uncycloteknologiaa kuin muutkin uncyclopediat, joten kuka tahansa kyvytön pelle voi vaivatta muokata sitä. Toisin kuin tiedostot, jotka ladataan muihin projekteihin, Commonsiin ladattu törky voidaan levittää kaikkiin uncyclopedioihin ilman, että sitä joudutaan tallentamaan kuhunkin erikseen.

Vuoden 2000 helmikuusta alkaen toiminnassa ollut Uncyclomedia Commons sisältää tällä hetkellä 268,107 tiedostoa, joista 30 ei ole silkkaa pornoa. Enemmän taustatietoja Uncyclomedia Commons -projektista on löydettävissä UnCommonsin vastuuvapauslausekkeesta (engl.) ja englanninkielisen Uncyclopedian Commons-sivulta.

Perinteisistä mediajääkaapeista poiketen UnCommons on ilmainen. Kaikilla on lupa kopioida, käyttää, hyväksikäyttää ja pilata kaikkia tiedostoja vapaasti niin kauan kuin niiden lähteet ja omistajat mainitaan, ja käyttäjät ovat valmiita luovuttamaan itse tallentamansa tiedostot jakoon yhtä vapaasti kuin UnCommonsin muukin media on jaossa. Uncyclomedia Commonsin tietokanta ja sen sisältämät tekstit itsessään on lisensoitu GNU Paid Documentation Taxilla. Jokaisen tiedoston yksittäiset tekijänoikeustiedot löytyvät (tai ainakin niiden pitäisi löytyä) niiden omilta sivuilta. Lisää tietoa käyttöoikeuksista...

Ota osaa

Eniten autat Commonsia tekemällä sitä, minkä osaat parhaiten:

Anna meille lahjasi

Jos olet hyvä valokuvaaja, älä epäröi tallentaa arvokkaita kuviasi. Jos olet hyvä tekemään asioita, tarkista mitä kaavioita ja animaatioita kaivataan kipeästi. Jos osaat musisoida/laulaa, voit julkaista tallenteita esiintymistäsi täällä.

Anna meille taitosi

Sinun ei ole pakko tallentaa tiedostoja kantaaksesi kortesi kekoon. On olemassa paljon muutakin tärkeää puuhaa, kuten:

Anna meille aikasi

Sinun ei tarvitse olla edes muusikko tai hyvä kirjoittamisessa. Jos mielestäsi pystyt tuomaan järjestystä kaaokseen, arvostaisimme apuasi!

Tee käyttäjätunnus

Tallentaaksesi tiedostoja Uncyclomedia Commonsiin sinulla täytyy olla käyttäjätunnus. Voit rekisteröityä "Log in / create account" -linkin kautta (tuolla oikealla, niin, yläkulmassa, siellä siellä, ala mennä jo!). Keksi itsellesi nikki, jota käytät kaikissa UnCommonsissa tekemissäsi tallennuksissa/muokkauksissa. Voit muokata artikkeleita myös ilman käyttäjätunnusta (joskaan siinä ei ole läheskään samaa fiilistä kuin käyttäjätunnuksensa kanssa).

Ensiaskeleet rekisteröityneenä käyttäjänä

Ylpeydenaiheemme, Ensiaskeleet rekisteröityneenä käyttäjänä, sekä FAQ-sivu auttavat sinua takuulla käyttäjätunnuksen teon jälkeen. Niissä selitetään mm., kuinka mukaudutaan kansainvälisiin tilanteisiin (esimerkiksi vieraisiin kieliin), kuinka tallennetaan tiedostoja ja kuinka lisenssit tulisi hoitaa. Et tarvitse mitään erityistaitoja toimiakseksi Commonsissa. Ole röyhkeä ja ole hyväuskoinen ovat kaksi avainsääntöä täällä. Tämä on wiki, joten niiden noudattaminen on helppoa.

Lisätietoja on saatavilla Yhteisöportissa, ja voit huoletta kysellä tyhmiä Kyläpumpussa tai IRC-kanavalla. #uncyclopedia.

Uncyclomedia Commonsin tiedostot on järjestelty luokkiin ja gallerioihin. Ylimalkaisen mulkaisun näihin voit luoda etusivulla.

Ylimääräiset palvelut ja ohjelmat

Jos sinusta vieläkin tuntuu siltä, että kaikki on aivan liian monimutkaista sinulle tai jos haluat tallentaa isompia röykkiöitä omia tuotoksiasi, voit aina käyttää tiedostojen tallennuspalveluamme, jossa toiset käyttäjät lataavat tiedostot Commonsiin sinun puolestasi. Jos mielit ladata massiivisia määriä kuvia kerralla, haluat ehkä käyttää Kommari-ohjelmaamme. Jos taas tarvitset tarkkaa tietoa siitä, miten ohjelmamme yms. toimivat, ole hyvä ja vilkaise Ohjelmat ja miten ne toimii -sivuamme.

Toivottavasti osanasi on paljo hauskus kun sinä olla Commonsisa!